Het Vlinderbos


Visie

Het Vlinderbos is een tweede thuis voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust gevoel bij ons brengen. Ons kinderdagverblijf staat garant voor een omgeving die rust, geborgenheid en veiligheid uitstraalt. Het allerbelangrijkste wat een kind nodig heeft om te kunnen ontwikkelen.
 
De inrichting van het kinderdagverblijf heeft een huiselijke sfeer. Denk hierbij aan een comfortabele bank en een grote eettafel. De kinderen krijgen tussen de middag een warme maaltijd. Hierdoor hebben ze een goede basis om de middag door te brengen. Natuurlijk krijgen de kinderen ook elke dag vers en gevarieerd fruit. Klik hier voor ons voedingsbeleid.
          fruit 
Het Vlinderbos wil de overstap naar de basisschool zo makkelijk mogelijk maken. We volgen de kinderen regelmatig om te kijken waar kinderen verder kunnen ontwikkelen. Alles wordt op een speelse manier aangeboden zodat kinderen - als ze daaraan toe zijn - dit kunnen gebruiken in hun ontwikkeling.
memory
In de dagelijkse structuur worden hiervoor allerlei thema’s gebruikt die regelmatig terug komen en die thuis en in de directe omgeving toe te passen zijn. Bijvoorbeeld: huis, herfst, tuin, eten en nog veel meer.

Zo mogelijk gaan we elke dag naar buiten, lekker in de tuin spelen of het bos in.
zandbak
Ook met de allerjongsten wordt gespeeld, gezongen en buiten gespeeld/gewandeld. Op de arm kunnen we bijvoorbeeld door de ramen naar de regen/sneeuw of vallende blaadjes in de herfst kijken. We lezen samen of in een klein groepje of rollen met de bal. Het speelgoed wat er is, is uiteraard afgestemd op deze doelgroep. We hebben een paar boxen staan om de kinderen af en toe even rustig op zichzelf te laten spelen of lekker te laten kijken of rusten. Per kind wordt gekeken waar behoefte aan is en proberen we de prikkels beperkt te houden. 
spelen
We werken met 2 groepen; een peutergroep van 2 tot 4 jaar en een verticalere groep van 0 tot 2 jaar.
Binnen deze groepen wordt natuurlijk ook individueel en met subgroepjes gespeeld, zodat er gerichte en persoonlijke aandacht gegeven kan worden.  
puzzel
Op Kinderdagverblijf Het Vlinderbos zijn alle kinderen welkom (voor zover het in onze mogelijkheid ligt om ze te begeleiden) en zal er met respect, begrip en liefde met elkaar worden omgegaan.
 
De volledige versie van ons pedagogisch beleidsplan is hier te lezen.Copyright © 2012 Het Vlinderbos - kvk 09204144 - Bennekomseweg 32, 6717 LM Ede